Dobrodošli, gost! [ Registracija | Prijava

0

Sibirska Neva Masquerade

  • Mesto: Beograd
  • Regija: Centralna Srbija
  • Država: Srbija
  • Objavljeno: 07. 07. 2018 22:24
  • Ističe: Ovaj oglas je istekao
Sibirska Neva Masquerade - Image 1Sibirska Neva Masquerade - Image 2Sibirska Neva Masquerade - Image 3Sibirska Neva Masquerade - Image 4

OPIS OGLASA

Sibirska NEVA MASQUERADE
Antialergijska mačka. . . . .
Sibirska mačka, poreklom iz surovih sibrskih tajgi i prašuma sa sub-artičkom klimom, predstavlja nacionalnu rasu Rusije. Pretpostavlja se da je nastala ukrštanjem sibirske domaće mačke i ukrajinske divlje mačke. Sibirska mačka je vrlo aktivna rasa koja voli da se igra i da istražuje. Njeno atletski građeno telo joj obezbeđuje odličan balans i veliku snagu radi savladavanja i najtežih mačećih gimnastičkih zadataka. Veoma vole ljude, za koje se brzo vezuju i tom prilikom uspostavljaju odnos sa vlasnikom kakav nije tipičan za mačke.

Odazivaju se na ime, idu za vlasnikom svuda, “ pričaju” sa njim i uvek su spremne da uče kako da se ponašaju u odgovarajućim prilikama. Jako vole igru i neretko to pokazuju tako što omiljene igračke same donesu ispred vlasnika pozivajući ga time na igru. S’ obzirom da im je priroda ipak šumska ova rasa voli da se igra sa vodom, zato se nemojte iznenaditi ako je zateknete kako pije vodu sa česme, ili šapicama prska iz posuda sa vodom. Veoma su aktivan deo vlasnikovog života, uvek su pored vlasnika, na svakom mestu i u svakoj situaciji, a ipak na neki svoj nenametljiv i strpljiv način čine da vlasnik ove mačke ne može zamisliti ni trenutak bez nje. Takav temperament, strpljivost i posvećenost čine ovu rasu veoma popularnu i prilikom terapijskog rada i odnosa sa ljudima. Ova rasa je takođe veoma tolerantna prema drugim životinjama, veoma se lako i brzo sprijatelje sa psom, drugom mačkom ili nekom drugom životinjom.
Iako nije naučno dokazano, za ovu rasu se vezuje i činjenica da su hipoalergijske mačke, sto je uticalo i na njihovu popularnost u svetu. Ljudi koji su alergični na mačke ustvari reaguju na glycoprotein FelD1 koji mačka proizvodi u svojoj pljuvački i prilikom lizanja prenosi ga na svoje telo. Reakcija čoveka na ovaj protein je isključivo individualna, tj. svaka osoba drugačije reaguje na njega. Slično važi i za mačke, svaka jedinka proizvodi drugačiji nivo FelD1 glycoproteina. Dakle, i pored toga što se veruje da je nivo ovog proteina kod sibirskih mačaka niži u odnosu na druge rase, savet je da ukoliko neko alergijski reaguje na mačke, prilikom odabira mace za sebe reakciju proveri isključivo u kontaktu sa jedinkom koju želi za svog ljubimca, ili medicinskim testovima proveri nivo glycoproteina na koji reaguje i koji proizvodi mačka.
Pogledajte nas na www. bastetbeauty. rs

NOVO LEGLO. . . POLOVINOM MARTA. . .063/236-631


Poliranje farova Zrenjanin
Torte Zrenjanin

Nema tragova

299 pregleda, 1 danas

  

ID oglasa: 7235b412f81d2497

Ostavite komentar

Facebook

Reklame

Izrada sajtova Zrenjanin

Torte Zrenjanin
Torte Zrenjanin