Dobrodošli, gost! [ Registracija | Prijava

1,400.00

Masaza u trudnoci (prenatalna masaza) Zrenjanin

  • Adresa: Trg Slobode 3, hotel Vojvodina Zrenjanin, nivo -1
  • Mesto: Zrenjanin
  • Država: Srbija
  • Telefon: 063466414
  • Objavljeno: 11. 04. 2020 13:22
  • Ističe: Ovaj oglas je istekao
34398095_2057775604469782_3849605773252362240_n

OPIS OGLASA

Masaža u trudnoći je terapeutski rad koji je usmeren na posebne potrebe trudnice, s obzirom da njeno telo prolazi kroz seriju promena. Oticanje zglobova u trudnoći prisutno je kod većine trudnica, a najčešće je uzrokovano smanjenom cirkulacijom i povećanim pritiskom na glavne krvne sudove materice. Masaža stimuliše tkivo i smanjuje nakupljanje tečnosti koje izaziva otoke. Pritisak materice povećava napetost u mišićima nogu posledičnim otokom u nogama koji pritiska okolne nerve i izaziva bol.
Pošto se beba razvija u maloj karlici, koja je inače težišna tačka tela, centar gravitacije se pomera ka napred što biomehanički gledano ima za posledicu povećanje tonusa ledjne i abdominalne muskulature. Takođe tokom trudnoće dolazi do povećane produkcije hormona koji opuštaju ligamente (naročito ligamente karlice), što znači da su neminovne promene u posturi tačnije vaša karlica se naginje ka napred. Na to dodajte i težinu vaše bebe i dobićete vrlo čest bol u donjim ledjima tokom trudnoće naročito u 2. i 3. trimestru.
Efekti masaže u trudnoći
Masaža u trudnoći može pomoći ženi da se oslobodi napetosti u mišićima, pa se ujedno i sprečava upala okolnih nerava koja uzrokuje bol u leđima i karlici (smanjuje bol u ledjima). Masaža deluje umirujuće, te smanjuje simptome mentalnog i fizičkog umora koji se neminovno prisutni u trudnoći zbog velikih promena koje se dešavaju u životu (naročito za žene koje se poradjaju prvi put). Posle masaže stopala, vaša stopala neće više biti otečena.

Kako se izvodi masaža u trudnoći?
Masaža se izvodi u posebnim položajima prilagođenim stanju, na leđima (više polusedeći u poodmakloj trudnoći zbog pritiska materice na donju šuplju vena, ona je zadužena za vraćanje krvi iz nogu ka srcu) na i boku, ili čak sedeći. Najbitnije je da se trudnica oseća udobno i da joj masaža prija. Tretman se izvodi isključivo neutralnim, organskim uljima koja neguju kožu, a istovremeno ne škode majci ni bebi.
Potrebno je spomenuti jednu meru opreza. Direktan i stalan pritisak ne bi se smeo primenjivati na područje između članka na nozi i pete. Mnogi fizioterapeuti i refleksolozi smatraju ovo područje povezano s matericom i vaginom te se misli da jak pritisak na ovo područje može uzrokovati prevremeni porođaj. Generalno se ne proporučuje jak pritisak u toku masaže trudnica. Svakako je uvek preporučljivo nagovestiti svom terapeutu ukoliko vam je pritisak prejak.
Kada ne smem ići na masažu u trudnoći?
Ako je trudnoća visoko rizična, trudnica ima visok krvni pritisak ili preeklampsiju onda je nažalost masaža kontraindikovana (ne sme se ići na masažu!). Takođe bih hteo da naglasim da u prvom tromesečju, žene budu ostetljivije na mirise, prisutne su mučnine i povraćanje. Sa tim na umu masaža se ne preporučuje trudnicama u prvom trimestru, ali se masaža toplo preporučuje u drugom i trećem tromesečju.
Naravno kako i za svaku drugu masažu važe uopštene kontraindikacije:
– alergija (obazrivo sa ozborom ulja. Većina aromaterapijskih ulja se ne preporučuje u masaži trudnica)
– krvni ugrušci, ili tromboza
– srčani problemi
– kožni problemi koji se mogu pogoršati masažom
– jači vaginalni iscedak (voden ili krvav)
– dijabetes (mada nije apsolutna kontraindikacija)
– zarazna bolest
– temperatura
– povraćanje
– preeklampsija (visoki krvni pritisak)
– jutarnje mučnine
– bolovi u stomaku
– proliv
I još nešto, drage moje trudnice, nemojte ići kod nedovoljno kvalifikovanih osoba na masažu!!!
Ako se opredelite za masažu u toku trudnoće, što je svakako naša topla preporuka, radite to kod stručnih osoba sa iskustvom!
Čekamo vas na masaži!

Physio Spa centar je jedinstven u Zrenjaninu i nalazi na ekskluzivnoj lokaciji, u samom centru grada u hotelu Vojvodina sa obezbeđenim parkingom, gde ćete pronaći sve što Vam je potrebno za potpunu revitalizaciju Vašeg duha i tela. Naša jedinstvenost se ogleda u pažljivo odabranom stručnom timu fizioterapeuta i profesionalnih masera koji su tu da svojim veštim rukama učine Vaše masaže nezaboravnim iskustvom kome ćete se rado vraćati.

Pored najkompletnije usluge masaža u Zrenjaninu na raspolaganju su Vam sauna, kao i tretmani fizikalne terapije, što čini idealnu kombinaciju za dostizanje harmonije vašeg duha i tela. Na Vama je samo da izaberete koja vrsta masaže od naših predloženih će Vam najviše prijati u čemu će Vam naše stručno osoblje maksimalno pomoći.

Kompletan cenovnik možete pronaći na našem sajtu:
http://www.physiospa.rs/cenovnik/


Poliranje farova Zrenjanin
Torte Zrenjanin

 

28 pregleda, 1 danas

  

ID oglasa: 6075e91b663b7e24

Ostavite komentar

Facebook

Reklame

Izrada sajtova Zrenjanin

Torte Zrenjanin
Torte Zrenjanin